Deg sherry recept

Svamppaj med smak av sherry

Svamppaj med smak av sherry

Pajdeg. Blanda ner sherry. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Pajdeg. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 15 min. 5 dl torr sherry
Vårrullar 2.0

Vårrullar 2.0

Framför allt har jag käckt koden när det handlar om vikningen av filodegen så att vårrullarna ska hålla i fritösen
Mammas köttfärspaj

Mammas köttfärspaj

Pajdeg. Ta grytan av värmen och rör ner vinäger, senapspulver, sherry och parmesanost. Pajdeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen
Snickers kola shortbreads

Snickers kola shortbreads

Kavla ut degen tunt och tryck ut rundlar med förslagsvis shot, snaps eller sherry -glas. Om degen är för smulig så kan man ta i lite vatten
Höst + Soppa = sant

Höst + Soppa = sant

Det får jäsa i rumstemperatur på endast liten mängd jäst vilket ger ett bröd som liknar surdegsbröd i konsistensen
Sherrydoftande hummersill

Sherrydoftande hummersill

Knåda till en smidig deg. Tillsätt finhackade löken och smaka av med sherry. Rulla bollar av degbitarna. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 16 bitar. sherry, halvtorr 17 vol %

Kräftskiva på tu man hand.

Kör alla ingredienser i en mixer/matberedare till det blir en jämn och smidig deg. ½ dl halvtorr sherry
Pepparkakspraliner

Pepparkakspraliner

) i en skål och arbeta ihop en deg. Det var konjak i ursprungsrecepet, men jag valde att använda mig av sherry istället
Hjärtats röda soppa

Hjärtats röda soppa

Tillsätt smöret i tärningar, mjöl och bakpulver och blanda snabbt ihop en deg. Rör i sherry, pressad lime och hackad färsk basilika
De stora starka vinerna

De stora starka vinerna

Häll i äggulan och kör snabbt till en deg. Till sherryn. Sherry. 8-10 bitarPajdeg. Rostade salta mandlarEn gnutta äggvita på mandlarna gör att saltet fastnar och höjer smaken
Ravioli på portabello

Ravioli på portabello

Pastadeg. Smaka av med salt, peppar och sherry. Blanda mjöl och salt och sedan resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg
Consommé med ostpastej

Consommé med ostpastej

Mixa brödet och blanda med smöret till en deg. Smaka eventuellt av med lite sherry. Tryck ut degen med lätt fuktad hand i små metall- eller folieformar
Kryddstarka vårrullar

Kryddstarka vårrullar

En god färsröra, ett paket filodeg och en fritös och en eftermiddag är räddad. Ha i samtliga kryddor, sherryn och vattnet
Yakkwa - små kakor

Yakkwa - små kakor

Knåda samman degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 5 mm tjocklek. 2 msk torr sherry eller risvin

Svamp- och ostpaj

Smaksätt med soja och sherry/madeira. Klä en pajform, ca 24 cm i dimeter, med degen. 1 kyld färdigkavlad, rund smördeg, 32 cm. 1-2 msk sherry eller madeira