Tillsätt ev ytterligare lite kokosmjöl om degen verkar för kladdig. Blanda rårismjöl och kokosmjöl (den mindre mängden) med salt och psylliumfrön, och arbeta ned lite i taget medan köksmaskinen är igång
Tillsätt yoghurt och blanda till en deg. Jag kunde inte hålla mig från att göra ytterligare en variant scones, vilka denna gång blev med rismjöl som bas
Rismjöl. Jag fullkomligt älskar pepparkaksdeg. Mjöla ett bakbord med rismjöl. Jul för mig är att sitta och äta pepparkaksdeg direkt ur bunken framför en mysig julfilm
Ha i alla ingredienser till botten i en matberedare och mixa tills du får en smulig deg. Ha i alla ingredienser till botten i en matberedare och mixa tills du får en smulig deg
Du kan behöva använda lite mer rismjöl på fingrarna eller kaveln. Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet
Nåväl – tacopaj med glutenfri deg – såklart. vatten tills degen går ihop. Ta ut degen, kavla ut och lyft över eller lägg den i formen och använd t ex en glasburk och kavla ut den i formen
Häll mjöl på bakplåtspapperet som du stjälper upp degen på. Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Jag har även angett proportionerna av mjölerna i alla recepten per sats deg så att man inte måste blanda mjölmixen utan kan göra recepten ändå (se nedan)
Häll i all degvätska på en gång och blanda snabbt ihop till en klibbig deg. kombinera hälften bovetemjöl med hälften havremjöl, rismjöl eller majsmjöl istället för durra och teff
Häll ut degen på mjölat bakbord och jobba in resterande mjölmix. 5 dl rismjöl. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl). 3) Blanda bakpulvret med rismjölet och häll sedan i ca 8 dl av mjölmixen och rismjöl omvartannat. Arbeta degen och låt den jäsa övertäckt i 45 minuter. 4) Dela upp degen i antingen fyra stora delar och lägg på var sitt bakplåtspapper. 5 dl rismjöl. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl)
Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat