Deg rismjöl recept

Att vara förälskad i en deg

Att vara förälskad i en deg

Rismjöl. Jag fullkomligt älskar pepparkaksdeg. Mjöla ett bakbord med rismjöl. Jul för mig är att sitta och äta pepparkaksdeg direkt ur bunken framför en mysig julfilm
Glutenfri pajdeg

Glutenfri pajdeg

Du kan behöva använda lite mer rismjöl på fingrarna eller kaveln. Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet
Vegan – tacopaj – glutenfritt

Vegan – tacopaj – glutenfritt

Nåväl – tacopaj med glutenfri deg – såklart. vatten tills degen går ihop. Ta ut degen, kavla ut och lyft över eller lägg den i formen och använd t ex en glasburk och kavla ut den i formen
Glutenfritt bröd på teffmjöl

Glutenfritt bröd på teffmjöl

Rör om igen eller knåda i bunken och häll degen i en jäskorg (nu hade jag tyvärr ingen så jag jäste direkt i bunken)
Glutenfritt tunnbröd

Glutenfritt tunnbröd

Degen blir mycket lättkavlad tack vare det höga innehållet fiberhusk. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med havremjöl
Saftigt glutenfritt bröd med pumpa- och solrosfrön

Saftigt glutenfritt bröd med pumpa- och solrosfrön

Häll mjöl på bakplåtspapperet som du stjälper upp degen på. Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Glutenfri fullkornslimpa (fiberrik, vegan)

Glutenfri fullkornslimpa (fiberrik, vegan)

Jag har även angett proportionerna av mjölerna i alla recepten per sats deg så att man inte måste blanda mjölmixen utan kan göra recepten ändå (se nedan)
Vegan – glutenfria småfrallor

Vegan – glutenfria småfrallor

Låt gärna degen jäsa över natten på svalt ställe. Vill man göra den lite mildare så blanda i lite havremjöl eller extra rismjöl
Scones (naturligt glutenfria, mjölkfria)

Scones (naturligt glutenfria, mjölkfria)

Häll i all degvätska på en gång och blanda snabbt ihop till en klibbig deg. kombinera hälften bovetemjöl med hälften havremjöl, rismjöl eller majsmjöl istället för durra och teff

Glutenfria hönökakor

Häll ut degen på mjölat bakbord och jobba in resterande mjölmix. 5 dl rismjöl. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl). 3) Blanda bakpulvret med rismjölet och häll sedan i ca 8 dl av mjölmixen och rismjöl omvartannat. Arbeta degen och låt den jäsa övertäckt i 45 minuter. 4) Dela upp degen i antingen fyra stora delar och lägg på var sitt bakplåtspapper. 5 dl rismjöl. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl)
Glutenfria morotsfrallor

Glutenfria morotsfrallor

Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat