Vassle är perfekt degvätska till både bröd och bullar. Den här gången passade jag på att göra en extra stor deg för att kunna göra tre olika sorters bröd av samma deg
Tillsätt riven ost, jalapeno, örter och knåda snabbt ihop för hand en deg. Blanda alla torra ingredienserna till sconesen, tillsätt smöret och smula degen
Väljer man att göra den med en pajdeg av kikärtor så är den dessutom ett riktigt nyttigt val. Pajdeg. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen med en stavmixer
Blanda samman alla ingredienser och använd en elvisp eller en degblandare. 1st finhackad jalapeno. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till 1mm tjocka rundlar, använd majsmjöl till kavlingen. 1st finhackad jalapeno
Finfördela smöret med fingertopparna till smulig deg. Tillsätt mjölken, rör till jämn deg. Dela degen i 2 delar, tryck med mjölad hand ut på plåt med bakplåtspapper runda kakor, ca 15 cm i diameter