Deg fläsk recept

Kroppkakor med fläsk & lingon

Kroppkakor med fläsk & lingon

Fintärna lök, bacon och sidfläsk, massera in pepparn ordentligt. Knåda tills du får en smidig deg, dela degen i 10st lika stora bitar, tryck ner en liten grop och lägg i fyllningen vik ihop och rulla till snygga bollar. 260g rimmat sidfläsk. 260g rimmat sidfläsk
Palt med stekt fläsk

Palt med stekt fläsk

Det blir en ganska lös deg, lättast att forma med våta händer. Jag gjorde flatpalt med stekt rimmat fläsk till
Äkta palt

Äkta palt

Tryck ut varje boll i handen så att degen blir platt och lägg en sked med rimmat fläsk i mitten. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Palt – klassiskt recept

Palt – klassiskt recept

Blanda i vetemjöl och salt och jobba ihop en deg. Fyll med någon matsked fläsk och nyp sedan ihop till en rund boll
Kroppkakor med skirat smör

Kroppkakor med skirat smör

Blanda potatis, ägg, salt och mjöl till en fast deg. Skär fläsket i små tärningar och stek det i en stekpanna i sitt eget fett
Glutenfri Palt på mormors vis

Glutenfri Palt på mormors vis

Skär fläsket i tärningarSkölj händerna i vatten och platta ut en klick av degen o handen lägg hög fläsk mitt på
Klassiska kroppkakor

Klassiska kroppkakor

Arbeta inte degen längre än nödvändigt. Fräs fläsket med löken. Forma degen till en dm-tjock rulle. Fördela fläsket i mitten av varje kaka
Vita Kroppkakor

Vita Kroppkakor

 Form kroppkakedegen till en avlång, smal limpa, gör en skåra i mitten och fyll med fläsket. Arbeta ihop degen så den blir smidig och lätt att jobba med
Kroppkakor

Kroppkakor

Arbeta snabbt ihop till en deg och forma den på en mjölad bänk till en lång rulle. Skär fläsket till fyllningen i små tärningar
Öländska kroppkakor

Öländska kroppkakor

Tillsätt mjöl och salt och arbeta sedan samman degen på mjölat bord. Skala och finhacka löken, tärna fläsket och mortla kryddpepparna
Kroppkakor

Kroppkakor

Arbeta snabbt ihop degen utan att knåda den. Skär fläsket och skinkan i små tärningar. Forma degen på mjölat skärbräde till en tjock rulle
Glutenfria kroppkakor ala Mannerström

Glutenfria kroppkakor ala Mannerström

Bryn smöret till potatisdegen och låt svalna. Förbered fyllningen, hacka löken och tärna fläsket i mindre bitar
Farmors Bonnakringlor

Farmors Bonnakringlor

Rör ihop fett och socker och blanda sedan i övriga ingredienser till en lätthanterbar deg. ¾ kkp vitt fläskflott
Pitepalt

Pitepalt

Degen ska vara ganska fast. Skär fläsket i små tärningar. Skär degen i 12 bitar (för 4 port). Lägg i ca 1 msk fläsktärningar, nyp ihop och forma till runda bollar