Danskt rågbröd med surdeg recept

Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Jämna till ytan på bröden med en slev. Mät alltid med termometer, kärntemperatur på brödet skall vara 98°C. Pensla skorpan 3-4 gånger med vatten under tiden. 200 g rågsurdeg
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Det här danska rågbrödetmedsurdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd. Jag var lite orolig över om brödet skulle bli bra eller inte, eftersom det är ett ganska tungt bröd som endast innehåller surdeg som jäsmedel, men det blev förvånansvärt bra
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Bakade ett mycket gott dansktrågbrödmed öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

230g surdegsgrund av vete (eller råg). 15g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent. Täck formarna med en handduk och låt jäsa under natten (cirka 6–8 timmar beroende på innetemperatur)

Danskt rågbröd med surdeg

Rör ut grundsurdegenmed. Pensla brödet med vatten. Prova med. Låt brödet svalna lite i formen, pensla med smör och
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Detta danska rågbröd passar perfekt till julbordet med sill och allt gott som vi brukar duka upp eller hur

Danskt rågbröd

Dansktrågbröd är en färdig brödmix för fullkornsbröd medsurdeg. Blanda brödmixen med vatten och jäst enligt anvisningar på förpackningen
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Dag 1 gör du surdegen. Täck degen med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur minst 1 dygn. Rör ut surdegenmed 5 dl kallt vatten. Sätt ugnen på 250° och pensla bröden med vatten. Smaksätt med ca 1 tsk salt, 2-3 tsk färskpressad citron, 2-3 pressade vitlöksklyftor och 1 dl persilja
Mitt eget danska rågbröd

Mitt eget danska rågbröd

Dansktrågbröd - ett kär favorit. Olja in din surdegslådamed naturell olja, och placera därefter degen i denna – obs
Ett lantligare lantbröd

Ett lantligare lantbröd

Väldigt danskt. I det här avsnittet bakade Camilla Plum rågbröd i formar, och istället för att smörja formen tryckte hon ner ett bakplåtspapper i den
MITT DANSKA RÅGBRÖD

MITT DANSKA RÅGBRÖD

Är det någon mer än jag som är förtjust i dansktrågbröd. Många av smörrebröden har rågbrödet som bas & det passar alldeles utmärkt till det mesta
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott dansktrågbrödsurdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
Bröd med läckra fyllningar

Bröd med läckra fyllningar

Dansktrågbröd. Smörj de två brödformarna med smör. Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn, ställ in plåten med bröden
Vååår!

Vååår!

För några dagar sedan gav jag mig på att baka dansktrågbröd. J använde skivor av det danska rågbrödet till att göra smörrebröd med räkor och kyckling/curryröra
Evighetsbröd och surdegsdöd!

Evighetsbröd och surdegsdöd!

Så nu har jag startat ett dansktrågbröd. Och för er som undrar hur det gått medsurdegen så kan man säga att det gick åt skogen