Danska wienerbröd recept

Danska falska wienerbröd

Danska falska wienerbröd

Dela degen i två delar. Kavla ena halvan tunt. Lägg på långpanna med bakplåtspapper under. Bred på vanilj krämen
Danmark: Nyköbing,Falster och Köge, Själland

Danmark: Nyköbing,Falster och Köge, Själland

Här fikade vi på en riktigt mysig innergård till ett café där de omkringliggande husen var typiskt danska med gula fasader, grönmålade fönster och stockrosor i rabatterna
PANERADE FÄRSBIFFAR MED BACON!

PANERADE FÄRSBIFFAR MED BACON!

)  ) och såklart danskawienerbröd. - danska kostade den och det blir väl ca 180. Godmorgon. Ännu en mulen och icke så somrig dag

Löptur, bad och sol : )

I Hornbaek badade vi och åt smörrebröd samt danskawienerbröd, en del av oss valde chokladwienerbröd andra (jag) valde kanel och sockerkristyr mums

Kusiner på vift!

Dennna mysiga lilla danska ort dit man färdas över sundet. Men ska vi inte ha ett wienerbröd till efterrätt
Danska falska wienerbröd – vetebrödsdeg med twist!

Danska falska wienerbröd – vetebrödsdeg med twist!

Varför de heter falska wienerbröd, och framförallt danska, kan jag inte riktigt svara på men de liknar wienerbröd till smaken med vaniljkräm, smörfyllning och glasyr även om konsistensen inte är densamma
Smörrebröd i Köpenhamn

Smörrebröd i Köpenhamn

Däremot smakade jag på de danskawienerbröden med choklad som också serverades på frukostbuffén. Den här måltiden som ackompanjerades av en dansk öl och 2 cl akvavit, var ändå det godaste vi åt i den danska huvudstaden
Lazy lördag

Lazy lördag

Men vi klarade oss igenom en hel del andra godsaker också, givetvis danskawienerbröd med choklad, vad annars

Danska wienerbröd

Mät upp mjölet och sockret. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa. Rör ut jästen i vattnet

Danska wienerbröd

Jästen röres med sockret. Tillsätt ägget och margarinet. , grädde eller mjölk (kall), vetemjölet. Rör ihop och baka ut till en rektangel

Sveas danska bullar

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet och häll över mjölken, värm mjölk- och margarinblandningen till 37 grader (fingervarmt)

Danska ostbriks

Lös jästen med den kalla mjölken i en skål. Blanda i degbunken mjöl, salt, socker och arbeta in smöret med fingrarna