I den danska matveckan vi hade 2016 hade vi smørrebrød som en av måltiderna. Danskt rågbröd. I den danska matveckan vi hade 2016 hade vi smørrebrød som en av måltiderna
Ingen av oss kan motstå danska smørrebrød så det började vi med. Vi skåningar har ju så väldigt nära till Köpenhamn att staden blivit lite av en adopterad huvudstad för oss (eller talar jag för mig själv här
Danskarna kan det här med mackor, deras smørrebrød är helt fantastiska skapelser. Min absoluta favorit är med rostbiff och remouladsås tätt följd av rökt lax med pepparrotskräm och panerad rödspätta med remouladsås
Här är några förslag på goda och nyttiga Danska smörrebröd. Visst kan mackor vara bra mat. Speciellt om du använder tunna skivor av ett bröd med hela korn och frön samt pålägg som är rikt på protein
Eller frokost som det ju heter på danska. Påläggen och brödet stod mitt på bordet och jag tror det var den där lilla träbrädan (jag minns inte vad det heter på danska) och den egna kniven som gjorde det hela lite magiskt och rituellt
Jag är inte färdig med de danska smørrebrøden än. Nu har jag ju den äktdanska smørrebrødsvarianten i väldigt färskt minne och det enda jag saknar är brödet
Jag fullkomligt älskar dem, och även om det förstås finns en hel rad med klassiska gamla danska smørrebrødsrecept så finns det ju inget roligare än att hitta på själv och variera ett smørrebrød efter de råvaror man råkar ha till hands just för tillfället