Danska kransekager recept

Kransekager

Kransekager

Har man spenderat barndomssomrarna på den skånska landsbygden kring Helsingborg (och därmed mycket nära färjan till Helsingör) så har man nog ganska starka minnen av danska bakverk, eller vad tror ni
Mandelkakor

Mandelkakor

Egentligen är det kransekager, men danskarna verkar hålla hårt på att kransekager ska ha den speciella avlånga och lite trekantiga formen, så jag tror att mina runda kakor diskvalifiseras från namnet
Mandelkakor

Mandelkakor

Egentligen är det kransekager, men danskarna verkar hålla hårt på att kransekager ska ha den speciella avlånga och lite trekantiga formen, så jag tror att mina runda kakor diskvalifiseras från namnet

Tante Ingeborgs danska Kransekager

20 - 25 stycken. 1. Sätt ugnen på 250° C. 2. Riv ner mandelmassan i en skål. Häll i florsocker och äggvitan, och rör runt

Danska kransekager

Idag fick jag för mej att jag skulle baka nåt till mina kollegor på min egen arbetsplats, inte till stora kontoret som alltid förr

Danska kransekager

Riv mandelmassan grovt. Blanda med lätt vispade äggvitor i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning på svag värme tills smeten tjocknar

Danska kransekager

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Stöt saffranskornen med sockerbiten. Rör ihop mandelmassa, saffran och fint rivet apelsinskal

Kransekager

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn eller på matberedarens grova rivskiva. Rör mandelmassan smidig

Kransekager

Kransekager är danska kakor. En av mina favoriter. ca 18 stUgn 175, varmluft 175 grader250 g mandelmassarivet skal av 1/4 - ½ citron1 äggvitaGarnering2 dl florsocker½ äggvita2 droppar ättiksspritRiv och rör mandelmassan smidigt