Danska frikadeller recept

Danska frikadeller

Danska frikadeller

För att variera köttbullarna kan man ibland koka dem till frikadeller. Rör ned mjölet och späd med kokspadet från frikadellerna till en slät sås
Danska frikadeller

Danska frikadeller

Hacka den gula löken. Blanda samman alla ingredienserna. Låt stå och dra cirka 20 minuter. Klicka ut biffarna och stek dem i margarin 500 g fläskfärs
Danska fyllda frikadeller

Danska fyllda frikadeller

Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet
Danska fyllda frikadeller

Danska fyllda frikadeller

Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet

Danska frikadeller med currysås

Blanda ingredienserna till frikadellerna väl, rulla till bollar, typ plommonstora. Lägg ner frikadellerna i såsen

danska frikadeller

Recept. hallon. ons, 2013-10-16 18. 27. 60min. (0). Blanda alla ingredienser väl. Låt smeten vila 10 minuter. Forma till stora avlånga köttbullar och stek väl i stekpannan

Danska frikadeller med rödkål

DANSKAFRIKADELLER MED RÖDKÅL. 4 - 6 personer. 500 g fläskfärs. 2 msk vetemjöl. 1 ägg. 3 dl mjölk. 1 finhackad gul lök

Recept: Frikadeller med finess

danska är frikadeller det samma som köttbullar, fast lite större och gjorda på fläskfärs. Danska. Frikadeller med finess
Frikedeller

Frikedeller

För att göra saken roligare, så är svenska köttbullar stekta, medan den danska varianten kødboller är kokta

ostfyllda lammköttbullar

Knåda till dem som stora köttbullar/danskafrikadeller och stek dem på medelvärme i ca 15 min. Recept. brittny spiis

Danska frikadeller

lägg frikadellerna i såsen och låt dem bli genomvarma före serveringen. Låt ströbrödet svälla i vätskan ca 10 min blanda sedan ner färs salt och peppar

Danska frikadeller i currysås

Ta upp frikadellerna med hålslev och håll dem varma på ett fat. Servera frikadellerna med currysåsen och ris

Danska frikadeller

Lägg färsen i en skål. Blanda i saltet och rör tills färsen är seg - det betyder att färsen ändrar konsistens och blir fastare

Danska fyllda frikadeller

1.  Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet