Danska ägg recept

Danska falska wienerbröd

Danska falska wienerbröd

Lägg på långpanna med bakplåtspapper under. Lägg bitarna över degplattan i långpannan. pensla med ägg och strö över pärlsocker
Æbleskiver (danska munkar) av jäsdeg

Æbleskiver (danska munkar) av jäsdeg

Skira äggen. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt citronskal, jäst och äggvitor under försiktig omrörning
Danska rundstykker

Danska rundstykker

Forma dem som gifflar och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön
Danska frikadeller

Danska frikadeller

Tillsätt ägget och arbeta färsen smidig. Lägg frikadellerna i såsen och låt dem bli genomvarma före serveringen
Danska frikadeller

Danska frikadeller

1 ägg. Hacka den gula löken. Blanda samman alla ingredienserna. Låt stå och dra cirka 20 minuter. Klicka ut biffarna och stek dem i margarin 500 g fläskfärs
Danska smörbakta kanelsnegle

Danska smörbakta kanelsnegle

Tillsätt kanel, råsocker, kardemumma, ingefära och ägg. Lägg skivorna i stora bullformar, de flyter ut ganska mycket under gräddningen, med snittsidan upp
Danska frestelser á la Edith

Danska frestelser á la Edith

Rör i äggen, ett i taget och saltet. Lägg skivorna i en pappersform och låt de jäsa med bakduk över, i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt in i ugn i cirka 6-7 minuter i 225 graders ugn. 2 ägg
Danska tapas

Danska tapas

Sen måste jag återigen slå ett slag för att bulla upp med lite inläggningar och röror i kyl och frys
Danska kanelsnäckor

Danska kanelsnäckor

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg smör och farin i en stor skål och rör om ordentligt. Tillsätt kanel, bakpulver, ägg och vaniljsocker
Danska smörfrallor

Danska smörfrallor

Tillsätt ägg, salt samt mjöl lite i taget. Vill ni baka väldigt goda frallor så ska ni prova dessa Danska smörfrallorna
Danska fyllda frikadeller

Danska fyllda frikadeller

Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet. Lägg 1/2 aprikos och 1/2 katrinplommon i varje bulle. 1 styck ägg
Danska wienerbrödsbullar

Danska wienerbrödsbullar

Tillsätt salt, socker, smöret och äggen. Skär smöret med en osthyvel och lägg ovanpå. Rulla ihop till en rulle och skär den i bitar och lägg i pappersformar
Pebbernødder, Danska Pepparnötter

Pebbernødder, Danska Pepparnötter

Blanda i ägg och grädde. Trilla små bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. 1 ägg. Blanda de torra ingredienserna
Danska wienerlängder

Danska wienerlängder

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt den tillsammans med äggen. Pensla med det lätt uppvispade ägget och strö över mandelspånen
Danska fyllda frikadeller

Danska fyllda frikadeller

Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet. Lägg 1/2 aprikos och 1/2 katrinplommon i varje bulle. 1 st ägg
Tebirkes – Danska vallmobröd

Tebirkes – Danska vallmobröd

Lägg smörplattan på degen och vik degen över smöret så att smöret täcks helt. Ta ut degen och lägg den på ett mjölat bakbord