Dansk recept

166 Spara
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Serveras med potatis, gräddsås och rödkål. Första problemet är att anskaffa en förnuftig stek. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
61 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Jag äter gärna det här brödet tillsammans med smör och ost. DANSKT RÅGBRÖD. DANSKT RÅGBRÖD. Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak
21 Spara
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
6 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en lös deg, ca 10 min
1 Spara
Dansk Remoulad

Dansk Remoulad

Finhacka eller mixa pickelsen, blanda i majonnäs, fond, curry och senap. 2 tsk curry. Gör så här. Låt pickels rinna av ca 15 min för att remouladen inte ska bli för lös
1 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Och eftersom vi glömt att planera brödbaket inför julen så blev det ett perfekt tillfälle att på julaftonsmorgonen testa en av Kungsörnens färdiga mixer
3 Spara
Tramezzino med tonfisk

Tramezzino med tonfisk

Låt tonfisk och tapenade rinna av, lägg dem i en skål eller bunke. 2 burkar tonfisk , i olja. Låt tonfisk och tapenade rinna av, lägg dem i en skål eller bunke
1 Spara
Dansk Remoulad

Dansk Remoulad

Gör så här. Låt pickels rinna av ca 15 min för att remouladen inte ska bli för lös. Finhacka eller mixa pickelsen, blanda i majonnäs, fond, curry och senap
17 Spara
Apfelstrudel i filodeg

Apfelstrudel i filodeg

( Möjligen danskt fabrikat).  APFELSTRUDEL I FILODEG 4 äpplen1/2 dl socker 1/2 dl gott ströbröd1/2 dl nötter1 tsk kanel2 msk russin, kan uteslutas1/2-1 dl smör till pensling av degen 3 tunna filoark Anpassa proportionerna efter smak. 1 tsk kanel
0 Spara
BIRKES

BIRKES

Det har egentligen inget med ovanstående att göra, men i Danmark ligger det bagerier på var och vartannat hörn som säljer färskbakat bröd och frallor, ”rundstykker”, och det är verkligen en del utav den danska kulturen som jag också älskar
26 Spara
Kransekager

Kransekager

Har man spenderat barndomssomrarna på den skånska landsbygden kring Helsingborg (och därmed mycket nära färjan till Helsingör) så har man nog ganska starka minnen av danska bakverk, eller vad tror ni
36 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rågbrödet behöver mogna och ’sätta sig’ i minst ett dygn för bästa smak. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
15 Spara
Riddarbageriets Dansken

Riddarbageriets Dansken

Först ut att testa i brödboken blev Dansken. Skulle man nu absolut inte vilja baka det med spiskummin i så blir garanterat brödet lika gott utan det, då blir det en vanligt hederligt danskt rågbröd utan några som helst krusiduller
13 Spara
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
13 Spara
Dansk husman

Dansk husman

Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Under tiden vi satt och njöt av maten kom vi plötsligt på oss själva med att sitta och slänga ur oss danska fraser som
9 Spara
Dansk sjömansbiff

Dansk sjömansbiff

Ugn 200 grader. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite av matfettet. Ta upp löken. Lägg köttfärsen i stekpannan tillsammans med resten av matfettet och stek tills färsen fått fin färg
5 Spara
Dansk remouladsås

Dansk remouladsås

Passar perfekt till rostbiffsmackan med rostad lök och snittgurka och till den friterade spättan med räkstjärtar och citronklyfta samt till skivad torskrom på danskt rågbröd med citronklyfta
3 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd, ett av mina absoluta favoritbröd - både som hembakt och köpt färskt i butik. Danskt rågbröd25 g jäst4 dl filmjölk50 g tärnat rumsvarmt smör3/4 dl brödsirap4 dl rågmjöl3 dl vetemjöl special1 dl krossade linfrön2 dl solroskärnor 2 tsk stött anis2 tsk stött fänkål 1 1/2 tsk salt • smula jästen i en bunke
3 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd ja, jag har ju fått en slags pippi på det. Det vita brödet bli alltmer avlägset här hemma, numera är det nästan bara knäckebröd och rågbröd som gäller
3 Spara
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

)Danskt rågbrödDag 11,5 dl rågkross1 dl solrosfrön2 msk linfrön2 msk sesamfrön2 tsk salt1,5 dl vattenDag 250 g jäst1,5 dl vatten, 37 grader2 dl mörk sirap3 dl grovt rågmjöl1,5 dl vetemjöl specialRör ihop ingredienserna i en bunke under Dag 1 och låt den stå övertäckt i ett dygn
3 Spara
Danskt fruktbröd

Danskt fruktbröd

Lägg aprikoserna i vatten ett par timmar så att de mjuknar. Skär dem och katrinplommonen i småbitar. Pressa apelsinen och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet
3 Spara
Dansken

Dansken

Dag 1. Blanda i en bunke. Rågkärnor. solrosfrön el. solroskärnor. Linfrön. Brödkryddor. Salt. häll 5 dl kokande vatten över blandningen och rör om tills allt är blött
2 Spara
Dansk sjömansbiff i matlådan idag

Dansk sjömansbiff i matlådan idag

Jättegod allt i ett gryta som jag hittade på coop. se. 2 skivade lökar500 g nötfärs0. 5 tsk salt1 krm svartpeppar800 g tunt skivad potatis1 dl vatten1 köttbuljongtärning4 dl öl1 tsk salt1 krm peppar0,5 dl hackad persiljaSätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform
Sökförslag och sidor