(vilket får en genomsnittlig dansk att rysa. Innehållet i en dansk frikadellfärs är snarlik svensk köttbullefärs – men de färdiga ”bullarna” är i storleksordning vad vi kallar järpar
Dagens största bedrift (förutom att jag bakade ett otroligt gott danskt rågbröd på surdeg) får nog ändå vara det faktum att jag rensade ur vår kryddlåda, och kom till följande insikter
5 kvistar timjan. Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar
RIMMAD LAMMRULLERimmad lammrulleDetta är ett gammalt danskt slaktarrecept. Krydda med timjan. När jag köper ett helt lamm på hösten ber jag att få bringan hel ( alltså inte knäckt )
Till kräftorna drack vi danskt öl. Smaka av med repad timjan, salt, peppar och vinägern. Det är därför som den danska rödspättan är så vidunderligt god
Malde lammrygg för att få en bra fetthalt i färsen och smaksatte den med örter jag hade i landet och en riktigt smakrik dansk ost, du använder den du gillar eller har hemma
Kr använde man sig av spiskummin, kanel och timjan som konserveringsmedel för mat och Kineserna har genom alla tider använt sig av örters hälsobringade egenskaper
Blanda ströbröd, vitlökspulver, paprikapulver, timjan och salt + peppar i en skål. 1/2 tsk timjan. Havsburgare med dansk remouladsås Japansk Curry med tofukotletter Hokkaidosoppa med väldoftande salvia Midsommarmeny 2013 - Vegan Style Dela det här. 1/2 tsk timjan