Dansk svål recept

Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål. Lägg steken med svålen nedåt i en braspanna och tillsätt så mycket vatten att det täcker svålen
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt. Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt. 1 1/2-2 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål2 tsk salt2 krm pepparSås. 5 dl sky+vatten2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl1 1/2 dl gräddesalt, pepparBe att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Skär skåror i svålen ända ner till köttet. Gnid in blandningen i både svålen och köttet och gärna i skårorna
Dansk husman

Dansk husman

Vi lyckades få till en riktigt hård och knaprig svål som vi blev väldigt nöjda med, att det dessutom var smarrigt gjorde inte middagen sämre precis
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Stick in en köttermometer och lägg köttet med svålen ner i en ugnsfast form. Ta ut och vänd köttet med svålsidan upp
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

Skåra eller »rista« svålen en bit ner i fettkappan. En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålen med någon halv cm mellanrum. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten