Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål. Lägg steken med svålen nedåt i en braspanna och tillsätt så mycket vatten att det täcker svålen
Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Lägg sedan i steken med svålsidan nedåt. Lägg köttet på galler över långpannan med svålsidan uppåt. 1 1/2-2 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål2 tsk salt2 krm pepparSås. 5 dl sky+vatten2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl1 1/2 dl gräddesalt, pepparBe att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret
Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålen med någon halv cm mellanrum. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten