Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Under tiden vi satt och njöt av maten kom vi plötsligt på oss själva med att sitta och slänga ur oss danska fraser som
Låt såsen sjuda i några minuter och smaka sedan av med soja, vinbärsgelé och lite vitpeppar. En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning
Smaka av såsen med salt, peppar och soja samt ev. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Asiatisk fläskpannaDen här veckan är det extrapris på dansk fläskfilé i den lokala matbutiken. Det kan hända att detta inte var en lycklig gris, danskarna har ju lite dåligt rykte vad det gäller fläskkött, men med lite hjälp från den asiatiska affären som bara säljer saker som färdats runt halva jordklotet blev jag lite lyckligare
Det finns en hel del olika sätt att tillaga schweinhaxe, men vi valde att börja med att koka läggen tre timmar i vatten med morötter, rödlök, lök, vitlök, lagerblad, vitpeppar och en dansk öl