Dansk sky recept

Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Använd en så liten braspanna som möjligt, så blir skyn bäst. När steken är klar tag ut den ur ugnen, häll av skyn från braspannan och lägg tillbaka steken i braspannan igen
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär upp steken och servera med kokt potatis, brunsås av skyn, smaksatt med svartvinbärsgelén samt rödkål
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. 5 dl sky+vatten2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl1 1/2 dl gräddesalt, pepparBe att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Späd med skyn och låt såsen koka ca 5 minuter. 5 dl sky
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Blanda steksky, grädde och vetemjöl i en kastrull. sky från steken. 5 msk strösocker Gräddsås sky från steken 2
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. Späd med skyn och låt såsen koka ca 5 minuter. 5 dl sky. 5 dl sky + vatten 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 1
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ni vet så där hårt så att man nästan tror att tänderna ska spricka och plomberna flyga (och skulle dom mot all förmodan göra det så skyll inte på oss, allt matintag sker på egen risk
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Sila och spara skyn. Späd med steksky, grädde och mjölk och koka under omrörning, ca 5 minuter. 2 dl steksky
Dansk sjömansbiff

Dansk sjömansbiff

Vispa ur stekpannan med vattnet och ta vara på skyn. Krydda med salt och peppar mellan varven och häll över skyn från stekningen tillsammans med ölen
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

det behövs till den goda stekskyn. En dansk klassiker till söndagsmiddagen i Tina Nordströms tappning. När steken är klar, häll av och spara stekskyn till såsen
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Sila skyn från pannan ner i såsen och rör om. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danska fläsksteken
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. Späd med skyn och låt såsen koka ca 5 minuter. 5 dl sky. 5 dl sky + vatten 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 1
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Blanda steksky, grädde och vetemjöl i en kastrull. sky från steken. 5 msk strösocker Gräddsås sky från steken 2
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. Späd med skyn och låt såsen koka ca 5 minuter. 5 dl sky
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Blanda steksky, grädde och vetemjöl i en kastrull. sky från steken. 5 msk strösocker Gräddsås sky från steken 2
Rostbiff med Dansk Remouladsås

Rostbiff med Dansk Remouladsås

Veterinärens Nattamat är en annan favorit, med Pastej, Saltkött, Gelé på Sky och Lök. Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Sjömansbiff med köttfärs

Sjömansbiff med köttfärs

Jag gör en förenklad version av denna rätt och använder köttfärs istället, det blir en så kallad ”Dansk sjömansbiff”