danskt tema. Jag lade blandad sallad på kanterna och täckte toppen med skinka. 6 st stora formbröd1,5 dl lätt creme fraiche0,75 dl majonnäsOstskivor150 gr rökt skinka4 hårdkokta ägg500 g oskalade räkorgurkacoctailtomaterblandad salladSkär bort kanterna på formbrödet. 150 gr rökt skinka
Lägg skinkan i en ugnssäker form. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. ) Årets griljering av skinkan fick lite mer smak med inspiration från Allt om mat nr 20, 2010. Whiskygriljerad julskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader
Tyvärr fick vi krångel med planet och tvingades gå ned i Köpenhamn (läs återvända till vår altan) där passagerarna blev bjudna på rød pølse, Gammel Dansk och Carlsberg
Här på ett surdegsbröd med crispsallad i botten, tunnskivad skinka, grillad sparris, cocktailtomater, cornichons, picklad rödlök, persilja och dansk remouladsås
Hade läst lite om den danska saluhallen på Öhmans Mat &vin blogg och blivit nyfiken. Huvudrätten var en riktigt mör fläkskottlett och vi t o m såg när en av kockarna kom med ”grisen i säcken” direkt från någon dansk gård
Men den svenska lastbils-producenten har faktiskt lagat en alldeles utmärkt kokbok med rätter från hela världen, här hittas Norsk torsk, Dansk rödgröt, falafel från Israel och Nasi Goreng