Hade läst lite om den danska saluhallen på Öhmans Mat &vin blogg och blivit nyfiken. Huvudrätten var en riktigt mör fläkskottlett och vi t o m såg när en av kockarna kom med ”grisen i säcken” direkt från någon dansk gård
Chili och dansk hand som hackar den. När sedan det livfulla folket från stövellandet dessutom är ett par fenor på godbitar som salami och chorizo kunde vi inte längre motstå utan det fick bli en korvig carbonara helt enkelt
Lite lunchmackor på danskt rågbröd med helgens godsaker, Vacherolost, fikon och salami. åt vi igår. Plötsligt händer det, flickorna iväg på varsin aktivitet
12 skiva salami. Bred brödet lätt så att salladen kan fästa på smörgåsen. Arrangera minst tre korvskivor på varje smörgås, klipp krasse över och trä några syltlökar på en tandpetare som stick i varje smørrebrød
Bre smör på bröden och ta sedan 2 skivor dansksalami på varje bröd. 4 skivor dansksalami. Ta sedan mozzarella osten och lägg så mycket du vill ha sen tar du grillkrydda och häller på ta lite men endå inte för lite
Som korv brukar vi ta vanlig dansksalami men det går jättebra att ta ölkorv också. Till 8 personer800 gram fläskfilé eller kycklingfilé1 hel Dansksalami (sådan som man egentligen skivar och har som pålägg) Dela i grova bitar. 1 hel Dansksalami