Dansk ribbestek recept

Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos. Skär rödkålen i strimlor. Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos. Skär rödkålen i strimlor. Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos. Skär rödkålen i strimlor. Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Ribbestek

Ribbestek

En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek med svålen kvar. Om du vill göra som danskarna smakar du av med lite socker
Krispigt fläsk med salvia från trädgården!

Krispigt fläsk med salvia från trädgården!

Den här gången använde jag en klassisk danskribbestek, som är fläsksida med revben och svål. 4 Ingredienser 1, 2 kg ribbestek, skårad 1 tsk salt Instruktioner Ställ in fläsksteken på 110 grader med svålen upp. 1, 2 kg ribbestek

Pågens Funs!

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Platino Pink Moscato

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Poggio Rosato Toscana

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Grattis till vinnarna!

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott
Jag tävlar!

Jag tävlar!

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål. En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott

Norsk/Dansk ribbestek med knaprig svål

1,5 kg ribbestek. Ungefär två dagar innan revbensspjällen ska serveras alternativt vid tillagning skär du ett rutmönster (oftast redan skuret) genom svålen och gnider in den med salt, gärna flingsalt, peppar (och salvia)

Dansk fläskstek

Ibland säljs köttet som ribbestek, köp en rejälv bit. Detta receptet ger en riktigt knaprig svål, precis som det ska vara