Dansk paprika recept

Ugnsrostad morotshummus

Ugnsrostad morotshummus

1. Sätt ugnen på 200’C. Skala och hacka morötterna. Skala och dela löken i fyra delar. Skala vitlökarna och spara dem hela
Svensk pølseret

Svensk pølseret

Tillsätt paprika och tomatpuré på slutet och låt bryna några sekunder till. 3 tsk paprikapulver. Skär ner potatis och korv i mindre bitar
Comfort food  - strozzapreti med fläskfilé från Bodalsgris

Comfort food - strozzapreti med fläskfilé från Bodalsgris

Jag erkänner villigt att jag är så fördomsfull att jag ser "dansk fläskfilé" som den yttersta symbolen för vad en omedveten och dåligt påläst konsument köper, och då styckningsdetaljen i fråga inte lämpar sig för den matlagning jag bedriver, hamnar den inte i vårt kök
Smörrebröd med rostbiff

Smörrebröd med rostbiff

Förbered ingredienser som hemgjord rostbiff, remouladsås, marinerad paprika och friterad lök. Lägg på en skiva rostbiff, toppa med remouladsås eller marinerad paprika, rostad eller friterad lök samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen
Grilla, grilla, grilla

Grilla, grilla, grilla

Dels är det ofta dansk fläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa danskt fläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)

Green Matmarknad – en recension

Det är mycket danskt ekologiskt men inte så mycket svenskt. Mackan jag åt var meckad tidigare på dagen och bestod av två stora skivor ljust, segt och ganska håligt surdegsbröd med smör, tunna skivor smakrik (men något torr och snålt tilltagen) ost, sallad och paprika
Sista söndagen

Sista söndagen

En skål microgröt toppat med päronhack och keso samt en skiva danskt rågbröd med keso, ost och paprika, 2 koppar te och kaffe + lite naturgodis
Middag på Atmosfär, Malmö

Middag på Atmosfär, Malmö

Med betor, mandelbröd, dansk rygeost och shiitakesvamp. Även marulken med jordärtskocka, tomat och paprika var mycket god och fisken perfekt i konsistensen
Pyttipanna = bonusmat

Pyttipanna = bonusmat

Ja nästan, fast i form av Gammel Dansk som är så bitter så det knyter sig i munnen. Sedan var det bara att steka de kokta rotsakerna med lök, purjolök och en halvtråkig röd paprika plus den där quornskinkan som inte blev uppäten när det begav sig
Vardagsmaten

Vardagsmaten

Jag har hittat massor i kyldisken, men oftast med tysk eller dansk köttråvara. Det slutade med het korvgryta gjord på svensk mager falukorv 15%, lök, paprika, passerade tomater, fraich och kryddor

Svensk fisk med dansk sås

Till den åt vi rätt och slätt kokt potatis och en hemgjord remouladsås inspirerad av ett recept hos Givetvis ändrade jag i receptet och minskade lite på majjon och bytte ut kapris mot röd paprika och så här blev min variant
Buffé

Buffé

Som alternativ hade vi danskt flasköl, lättöl, läsk och alkoholfri cider. Den tredje snitten var en enkel crostini som jag bredde med tapenade och toppade med grillad paprika i olja