Jag erkänner villigt att jag är så fördomsfull att jag ser "dansk fläskfilé" som den yttersta symbolen för vad en omedveten och dåligt påläst konsument köper, och då styckningsdetaljen i fråga inte lämpar sig för den matlagning jag bedriver, hamnar den inte i vårt kök
Förbered ingredienser som hemgjord rostbiff, remouladsås, marinerad paprika och friterad lök. Lägg på en skiva rostbiff, toppa med remouladsås eller marinerad paprika, rostad eller friterad lök samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen
Dels är det ofta dansk fläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa danskt fläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)
Tyvärr fick vi krångel med planet och tvingades gå ned i Köpenhamn (läs återvända till vår altan) där passagerarna blev bjudna på rød pølse, Gammel Dansk och Carlsberg
Det är mycket danskt ekologiskt men inte så mycket svenskt. Mackan jag åt var meckad tidigare på dagen och bestod av två stora skivor ljust, segt och ganska håligt surdegsbröd med smör, tunna skivor smakrik (men något torr och snålt tilltagen) ost, sallad och paprika
Med betor, mandelbröd, dansk rygeost och shiitakesvamp. Även marulken med jordärtskocka, tomat och paprika var mycket god och fisken perfekt i konsistensen
Ja nästan, fast i form av Gammel Dansk som är så bitter så det knyter sig i munnen. Sedan var det bara att steka de kokta rotsakerna med lök, purjolök och en halvtråkig röd paprika plus den där quornskinkan som inte blev uppäten när det begav sig
Lite mer rabiat och barnslig brukar jag vara i köttdisken då jag högt brukar gå och prata för mig själv och säga saker som ”Dansk fläskfilé, nä fy sjutton det vill jag inte ha
Jag har hittat massor i kyldisken, men oftast med tysk eller dansk köttråvara. Det slutade med het korvgryta gjord på svensk mager falukorv 15%, lök, paprika, passerade tomater, fraich och kryddor
majs, sockerärter och grön paprika. Lite mindre utav rökt paprika samt ett par droppar liquid smoke. Ostchips, guaccamole med massa lime, paprika och chili, morotsstavar och fresh island-dip
Till den åt vi rätt och slätt kokt potatis och en hemgjord remouladsås inspirerad av ett recept hos Givetvis ändrade jag i receptet och minskade lite på majjon och bytte ut kapris mot röd paprika och så här blev min variant
Som alternativ hade vi danskt flasköl, lättöl, läsk och alkoholfri cider. Den tredje snitten var en enkel crostini som jag bredde med tapenade och toppade med grillad paprika i olja