500 g nötfärs. Ugn 200 grader. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite av matfettet. Ta upp löken. Lägg köttfärsen i stekpannan tillsammans med resten av matfettet och stek tills färsen fått fin färg
300 g nötfärs. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Forma smeten till 4 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida
Matlagningen skedde i deras fantastiska uterum som de har vid sitt hus där ute på landet, grillningen tog vi sedan alldeles runt husknuten i sällskap av den mest fantastiska utsikt och danskt gemyt
Det är ett gammalt danskt recept. Trattisarna passar också väldigt bra med nötfärsFÄRSBIFFAR MED KANTARELLER500 g nötfärs1 ägg1 gul lök, hackadtrattkantareller efter smak½ dl grädde eller mer½ dl vattensalt, pepparsmör och olja till stekningBlötlägg grovt smulad, torkad svamp ca 10 minuter i så lite vatten att det mesta absorberas. 500 g nötfärs
800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött. 8 skivor Sorte Sara (dansk ost). 800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött 16 g finsalt 2 g Svartpeppar, grovmalen 8 skivor bacon (lättgrillat) 8 skivor Sorte Sara (dansk ost) 4 skivor bifftomat 8 st silverlökringar, tunt skurna 4 st hamburgarbröd, hembakade
Köttfärsen kan vara nötfärs, blandfärs eller som min favorit – fläskfärs i detta recept. Svensk, fläskfärs, ca 1000 gram (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna
Svensk fläskfärs, ca 1 kg (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna. Kan även varieras genom att blanda med nötfärs eller älgfärs i förhållandet 50/50 Just älg- och fläskfärs gör sig bra ihop, kanske för att fläskfärs är rätt fett och älgfärs synnerligen magert
Färs i panna400 g nötfärs1 tsk vitlökssalt (alt. 1 tsk dansk kulör (finns på Netto)Blanda ihop nötfärs med risdryck, vitlökssalt och peppar - tillsätt potatismjöl och blanda. 400 g nötfärs
Blanda nötfärsen med salt och peppar. 500 g nötfärs. Forma runda biffar av köttfärsen. Stek dem hastigt i lite matfett tills de fått färg på båda sidorna
mjukstekt lök, stekt ägg, sky (och eventuellt stekt eller kokt potatis 500 g nötfärs. 1. Blanda samman alla ingredienser noga, krydda med salt och peppar