Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Under tiden vi satt och njöt av maten kom vi plötsligt på oss själva med att sitta och slänga ur oss danska fraser som
Skär fläsket i stora tärningar och lägg i grytan. 500 g rimmat fläsk. Skiva köttet i tunna skivor. Bryn köttet på båda sidor och lägg över i en stekgryta
Den här gången använde jag en klassisk dansk ribbestek, som är fläsksida med revben och svål. En annan bra måltid för den som vill äta strikt är fläsksteken
Dels är det ofta danskfläskfilé som finns till salu och jag vägrar köpa dansktfläsk sedan jag såg en dokumentär om dansk grishållning för något år sedan som fick mig att känna mig synnerligen illa till mods (jodå, det finns dansk gris som har det jättebra men du kan lita på att det inte är den som säljs till vrakpris i svenska affärer)
2 Tärna sidfläsket och stek i lite olja. 4 Lägg fräset i en stor skål och blanda med brödtärningar, fläsk, persilja och hasselnötter. 300 g sidfläsk. 4 skiva danskt rågbröd
Skär fläsket i skivor och banka tunt. 800 g fläsk16 jordärtskockor3 gula lökar3 äpplen1 msk smör½ msk socker4 schalottenlökar1 knippe persilja, stjälkarna2 dl grönsaksbuljong4 dl mjölksaltvitpeppar1 dl rapsolja1 knippe persilja, bladen3 msk mandel1 msk citronsaftsaltvitpeppar1. Lägg det på en plåt, salta och stek i ungen på 195 grader i ca 20 minuter tills fläsket är krispigt. 800 g fläsk