Ha i mandel, aprikoser, urkärnade dadlar, kokosolja och äppelmos i en mixer. 1 dl torkade dadlar. 1 dl torkade aprikoser (är de torra så lägg i blöt i ca 1 timme). 1 dl torkade dadlar. 1 dl torkade aprikoser
Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Tillsätt aprikoser eller dadlar och mixa till en smulig men formbar deg. ca 2,5 dl torkade aprikoser eller ca 8-10 st urkärnade färska. ca 2,5 dl torkade aprikoser eller ca 8-10 st urkärnade färska
Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusa russin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
2 dl torkade hackade aprikoser, tranbär eller fikon eller dadlar. 2 dl torkade hackade aprikoser. I bland bakar jag bröd, ofta när jag ska ha gäster eller om jag är sugen på att ha ett gott frukostbröd hemma