Ni ser här vår absoluta favoriträtt när det gäller vegetarisk mat, Daal. Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Jag har varit så himla sugen på linsgryta - eller på indiska. daal - så länge nu, så idag när regnet faller ner utanför fönstret (för femte dagen i rad) och mitt huvud bankar och halsen kliar, då kände jag att - idag är dagen
En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisklinsgryta som alltid blir fantastiskt god. Det finns mängder av olika recept på Daal och stavningar, men grunden är röda linser, krossade tomater och kokosmjölk samt en massa goda kryddor
Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiskalinsgrytanDaal
Det är en indisklinsgryta, och eftersom jag älskar daal, var jag tvungen att prova. Jag satt och bläddrade i några gamla nummer av buffé och hittade detta på en daal
Till varmrätt åt vi en krämig, lättlagad, nyttig och väldigt god daal, dvs en indisklinsgryta. En indisk stämning infann sig redan vid förrätten som var krispiga pappadums som vi doppade i chutney
Daal är indiska för linser eller linsgryta. Jag har gjort sjukt mycket research för att kunna komma så nära en riktigt traditionell indiskdaal som möjligt, men i ärlighetens namn hittar jag bara oändligt med egenkomponerade varianter med diverse kryddmixar på påse o
Förra veckan var jag hemma hos en kompis på middag och hon bjöd på Daal, en krämig indisklinsgryta gjord på röda linser kokade med kokosmjölk, ingefära, garam masala och massa annat smarrigt