Efter ca halva tiden öste jag på med lite kycklingbuljong och la även dit några körsbärstomater. M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången
Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. 2 dl kycklingbuljong. Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter
Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. 2 dl kycklingbuljong. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås. 2 tsk curry 2 msk smör 2 st schalottenlökar 1 st äpple 2 msk vetemjöl 2 dl kycklingbuljong från kokningen 2 dl grädde salt peppar Servera med
Det blev kokt kyckling i currysås. 3 dl kycklingbuljong. Jag hade rätt så mycket av kokt kyckling över från gårdagens matlagning som jag tänkte jag kunde använda till dagens middag
Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. 2 dl kycklingbuljong. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås. 2 tsk curry 2 msk smör 2 st schalottenlökar 1 st äpple 2 msk vetemjöl 2 dl kycklingbuljong från kokningen 2 dl grädde salt peppar Servera med
Blanda i av äggulor, yoghurt och lite av kycklingbuljongen. Längst fram ses ett räkris med massor av härliga örter… En saffransgul rislåda med yoghurtmarinerad kyckling,  lite längre bort Kofte med currysås… Tahchin på Mitras vis kycklingfileér curry lök vatten yoghurt äggulor 1
Till detta stekte vi på lite strimlad grönkål med pumpafrön, lite stekt grovhackad blomkål och gjorde en snabb currysås av den magiskt goda kycklingbuljongen från crockpoten