Köttet ska inte vara rosa. M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången
Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Häll såsen över kycklingköttet. Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter
Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Häll såsen över kycklingköttet. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås
Torka av köttet. Currysås. Skär kycklingen i bitar, ca 2X2 cm stora. Blanda vatten, salt och socker. Lägg ner kycklingbitarna och låt stå kallt ca 3-4 timmar
Sila av kycklingen och grönsakerna och strimla köttet. Det blev kokt kyckling i currysås. ca 600 gram kokt strimlat kycklingkött. ca 600 gram kokt strimlat kycklingkött
När du vänder ingredienserna se till att köttet kommer överst då får du en fin färg på köttet. Satt i går kväll och funderade på vad jag skulle göra för lördags recept, om det blir fint väder så har jag inte någon lust att stå vid spisen… det fick bli allt i ett i ugn med kyckling och currysås
Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Häll såsen över kycklingköttet. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås
Skiva bananerna och lägg dom ovanpå köttet i stekpannan. Här kommer barnens fasters favoritmåltid. Alltid, alltid, när barnens faster fyller år eller när hon får önska mat så blir det fläskfilé med banan och curry
Låt kycklingen svalnaDela kycklingen i portionsbitar el plocka av köttet från kycklingen. I det här fallet använde jag mig av fonden direkt och kokade en currysås till den kokta kycklingen
Strimla köttet. Currysås. Fördela köttet. Gör currysåsen. Fördela currysåsen. Köttbiten ska då uppgå till 70 grader (genomstekt) i ugnen med köttermometer i mitten av köttbiten där den är som tjockast. Det blir riktigt mört om du låter köttet ligga i dess form i mitten av ugnen på 125 grader
Min favorit kyckling i currysås med ingefära, LCHF version, gott med blomkålsris. Häll i grädde och creme fraiche och koka curry tills köttet känns mört, cirka 40 minuter
Lossa köttet från benen och skär i stora bitar. Currysås. 1 hel kyckling (ca 1 kg)Ca 1 1/2 liter vatten1 morot1/2 purjolök1 gul lök1 bit rotselleri (100 g)2 lagerblad3 persiljestjälkar5 vitpepparkornCurrysås
Stekt fläskytterfilé med krämig currysås (4 portioner)600 gram fläskytterfilé0,75 tsk saltSvartpepparSkär fläskytterfilén i cm tjocka skivor. Hetta upp 1 msk smör i en stelkpanna och stek köttet några minuter per sida tills det är genomstekt