Fräs i smör och curry utan att bryna löken. 1 msk curry. Hacka löken fint. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Currysås är väldigt gott men jag har aldrig lagat såsen från grunden tidigare förrän nu. 4 port 1 gul lök1 äpple2 msk curry1 msk smör2 msk vetemjöl4 dl grönsaksbuljong0,5 dl grädde1 äggulaSaltVitpeppar. Fräs det tillsammans med curry i fettet ca 5 min. 2 msk curry
Mixa ägg, vinäger, senap, salt, peppar och curry i matberedare. 1 tsk curry. Majonnäs. Häll ner oljan i en tunn stråle genom matarröret under tiden maskinen går, kör tills det blir tjockt och krämigt
Det är inte så dumt att snabbt röra ihop sin egen currysås. Fräs ihop smör och curry. Glöm inte att smaka av så du vet om du ska tillsätta mer curry eller inte
Det är viktigt att curryn får fräsa med i margarinet, då kommer nämligen currysmaken bättre fram. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i lök, äpple, vitlök och curry och fräs det på svag värme ca 5 minuter. 1 - 1 ½ msk curry
Som currysåsen jag lagade idag till exempel. Varm currysås värmer så gott i kylan. Lök- och currysås4 personer2-3 gula lökar2 msk smör1-2 tsk curry2 dl buljong eller spad2 dl gräddesalt äppleHacka löken och fräs den utan att bryna i smöret tillsammans med curryn
Fräs curry och mjöl i smör i en kastrull ca 1 min. 2 msk curry. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 msk curry 2 msk vetemjöl 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk mango chutney 1 dl kycklingbuljong 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 tsk salt
Krydda med curry och gurkmeja. Vill man ha mer smak på såsen så använd mer curry och vill du att såsen ska bli ännu mer fyllig så byt ut mjölken mot grädde