Curryrostade kikärtor. Kormagryta med kyckling och curryrostade kikärtor och sesamnaan-bröd. I Kronfågels recept tillagas den med nyheten minutstrimlor lårfilé och serveras med curryrostade kikärtor, basmatiris och naanbröd
Serverade idag mina curryrostade nya vänner med ugnsgrillade tzaybitar (som marinerats i limejuice och soja) och en fräsch ingefärssmakande yoghurtsås till detta
I lördags föreläste journalisten och författaren Henrik Ennart om sin (och Niklas Ekstedt) bok Happy Food (som jag skrev om i maj) under Österlen muséets evenemang Framtidens trädgård
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rotfrukter. Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och krydda med curry, salt efter smak och olivolja
Marmelad. Rosta paprikorna i ugn i 250°. Skala och skär dem i centimeterstora bitar. Skär rabarbern i centimeterstora bitar Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli ljusbrunt