Jag hade inhandlat en grön currypasta, som till min förvåning nu blivit gul. När det svalnat slå över köttet en redan blandad mix av vattnet, maizenan, sojan, vinägern, sesamoljan, ägg, riven ingefära och vitlöken
Andra smakskillnader är chili, lime (samt röd currypasta och koriander för den som vill). Istället för grädde använder jag kokosgrädde och äppelcidervinäger istället för vin
röd currypasta. Rör samman vinäger, socker, olja och salt så att sockret löser sig. Lägg klyftorna i en ugnssäker form, pensla på currypastan och strö över sockret
Thai fish cakes4 portioner 600 g vit fisk (torsk el sej)2 äggvitor2 strimlade kaffirlimeblad1,5 msk grön eller röd currypasta1 msk fisksås1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt5 tunt skivade sparrisstänger1 knippe hackad färsk korrianderev saltRapsolja till stekning/fritering Dippsås0,5 dl vitvinsvinäger1 dl strösocker0,5 msk fisksåso,5 liten morot, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar1 urkärnad och finhackad röd chilifrukt Gör så härBörja med dippsåsenKoka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sigTillsätt fisksås, morötter, gurka och chiliStäll dippsåsen åt sidanSkär fisken i mindre bitar och lägg i matberedareTillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksåsKör till en ganska slät blandningTillsätt chili, sparris och korrianderRör samman till en tjock smetForma smeten till köttbullsstora, något platta biffarTäck en stekpanna med ca 1 cm olja i bottenStek biffarna på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida tills de fått vacker gyllene färg och är frasigaServera nyfriterade fish cakes med dippsåsen 2011 var Louise Johansson först ut att koras som Sveriges Mästerkock