Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
Stek i nâgra minuter och häll sedan i kokosmjölken, currypastan och krydda med salt och peppar. Skär grönsakerna i mindre bitar (förutom haricots verts)
Blanda kokosmjölk, currypasta, vitlök och ingefära i en skål. 1 tsk röd currypasta (mer eller mindre beroende på tycke och smak). 200 gram haricot verts. 1 tsk röd currypasta (mer eller mindre beroende på tycke och smak). 200 gram haricot verts
Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut. 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet). 150 g haricots verts. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Rör ner currypastan och värm upp under omrörning. Välj dina egna favoritgrönsaker i grytan, det är gott med morötter, haricot verts, vitkål och annat smaskigt
Fräs paprika, lök, vitlök, paprikapulver och currypasta i lite olja. Till detta åt vi en strimmelsallad med morötter, rotselleri och haricots verts samt ris
Lägg i vattenkastanjer och haricots verts. Förväll haricots vertsen i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, currypasta och purjolök till stekpannan och låt fräsa med kycklingen i 2 minuter. 150 g haricots verts. 2 tsk currypasta