4 4 port ris 500 g frysta wokgrönsaker Thai 1/2 msk röd currypasta 2 msk olja 500 g nötfärs 1 tsk salt till köttfärsen 400 ml kokosmjölk 1 dl vatten 1 kruka färsk koriander 1 lime salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Låt stå och småputtra en stund medan du kokar riset. Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, kokosmjölk, morötter, en skvätt fisksås och sesamolja och låt puttra några minuter
4 4 port ris (gärna basmati) ca 350 g lövbiff 1 gul lök 1 1/2 msk finhackad ingefära 2 morötter 1 broccoli ca 220 g bambuskott 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm peppar 2 tsk röd currypasta 2 msk japansk soja 1 tsk strösocker 250 ml kokosmjölk 1 lime Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Inte varje dag vi äter köttbullar och sås med asiatisk touch till ris. Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta
Det vanligaste sättet att tillaga röd curry är med kokosmjölk och kaffirlimeblad till en krämig, soppliknande curry som serveras i skål och äts som huvudrätt, ackompanjerad av olika grönsaksrätter och ris
Gör såsen genom att hetta upp olja i en stekpanna och fräs currypastan. (Om du inte har något överblivet ris börjar du med att koka ris enligt förpackningen och låter svalna) Skala och riv löken