Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked röd currypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Löken och jordnötssmöret var ingredienser jag improviserade fram med gott slutresultat
thai röd currypasta. schalottenlök. Rör ned currypastan och lite sesamolja eller en klick sesampasta. Fräs lök och solrosfrön i woken ca 5 min på inte alltför het värme
Skala lök, vitlök och galangal och skär i mindre bitar. Grön currypasta får extra färg av färsk koriander och gurkmeja och jag tycker det är gott med mycket citrongräs i
Skala lök, vitlök och galangal (eller ingefära) och skär i mindre bitar. Det här är min variant av Gaeng Kari som jag steker i olja med limejuice, currypastan får då djupare smak och bättre hållbarhet
Tillsätt då lök, vitlök, potatis och currypasta och låt fräsa på medelvärme i 10 minuter tills potatisen börjar mjukna. 1 st gul lök. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk röd currypasta från burk
Skala och finhacka löken och vitlöken. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön). Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 3 - 4 minuter. Ha i vitlöken, ingefäran och currypastan och låt allt steka i ytterligare 1 - 2 minuter under omrörning. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor 1 butternutpumpa ca 1 Kg. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön)
Värm oljan i panna och fräs röd currypasta, sojastrimlor, färsk lök/purjolök och majs. Paneng i röd currypasta (4 port). 2 färska lökar, skivade (eller en purjolök om man vill ha lite mildare smak). 2 msk röd currypasta. Paneng i röd currypasta (4 port). 2 färska lökar, skivade (eller en purjolök om man vill ha lite mildare smak). 2 msk röd currypasta
Hacka löken lite grovt, kärna ur och tärna äpplet. Mjukstek löken och lätt åt sidan. Fräs sedan äpple och curry i smör i någon minut innan du rör ner lök och baconet
Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen, i en gryta. 1 gul lök. 1 msk röd currypasta. Tillsätt puré, currypasta cream fraiche, buljong och vätska och låt det koka 15 minter. 3 tomater 1 gul lök. 1 msk röd currypasta