Nu på senaste tiden har jag haft thaimatssug och eftersom jag ännu inte hittat en bra mortel för att kunna göra currypasta i fick det bli den här rätten
Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn. 2-3 msk curry eller 2 msk röd currypasta. 2 små starka chili (mängd efter smak). chili, curry, dahl, frysa, kokosmjölk, krossade tomater, Linser, linsgryta, mango chutney, paprika, röd currypasta, Ris, tunnbröd, vatten, vitlök, zucchini Till 4-6 portioner. 1 sötpotatis 2-3 msk curry eller 2 msk röd currypasta. 2 små starka chili (mängd efter smak)
Kärna ur och strimla chilin. 1 röd chili, t ex spansk peppar. 1 msk currypasta, röd eller grön. Tillsätt chili och currypasta och fräs ca 1 minut. 1 röd chili, t ex spansk peppar. 1 msk currypasta, röd eller grön
Blanda kokosmjölk, vatten och currypasta i en stekgryta. Finhacka chili och gräslök. 2-3 msk currypasta. 1 röd chili. Lägg ner kycklingen och chili i grytan och låt sjuda 2-3 minuter. 2-3 msk currypasta. 1 röd chili
Röd curry/Gaeng Phed är het och kryddig (gaeng betyder curry och phed kryddig) och baseras på torkad (ibland färsk) röd chili, och är nog den mest kända och populära thaicurryn
Grön curry/Gaeng Khiao Wan görs av färsk grön chili och är ofta den hetaste thaicurryn. Grön currypasta får extra färg av färsk koriander och gurkmeja och jag tycker det är gott med mycket citrongräs i
Heta som milda får de vacker färg av chili och gurkmeja. Det här är min variant av Gaeng Kari som jag steker i olja med limejuice, currypastan får då djupare smak och bättre hållbarhet
Smakar inte så mycket, men tillsammans med en smakrik och krämig röra av rester från en grillad kyckling (hemgrillad den här gången), champinjoner, paprika, chili, kokosgrädde och curry blev det en riktigt angenäm vardagsmiddag
Häll på krossade tomater, vatten, tomatpuré, röd currypasta och en köttbuljongtärning. Lagade ännu en variant av chili con carne till middag helgen som gick