Min älskade mamma har dock fått för sig att man ska toppa ägghalvorna med currygrädde och räkor. Jag är inte helt förtjust i denna kombination så jag beslöt mig helt enkelt för att göra en ny variant och visa mamma att det går att byta ut currygrädden och räkorna
Om man vill flerdubbla receptet lägger man brynt kött och bananskivor i en ugnssäker form, häller över currygrädde och värmer i ugn vid 225 grader ca 15 minuter
Var iväg och handlade och det var extrapris på fläskfile´så det köpte jag på mig så vi kan äta, och då blev jag så vansinnigt sugen på fläskfilé med banan-och currygrädde och ris
10 såser till fläskkotlett och fläskkarréTOMATGRÄDDSÅS4 portioner2 dl vispgrädde3 msk chilisåssoyasvartpepparKotlett- eller karréskivorna tas ur pannan när de är klara
Koka ris för fyra personer. Bred ut det kokta riset i en ugnsform (stor som en pajform). Rensa kycklingen och dela i mindre bitar som du fördelar över riset
i en ugnssäker form, häller över currygrädde och värmer i ugn vid. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem lite med handen och bryn skivorna i smör i en stekpanna