Curryblad recept

Indisk lammcurry

Indisk lammcurry

1 msk curryblad (färska eller torkade, går att uteslutas). 1 msk curryblad (färska eller torkade, går att uteslutas)
Indiskt tomatris

Indiskt tomatris

Curryblad är en krydda som är svår att få tag på, hittar du inte den i affären så är det helt ok att köra utan
Köttgryta med indisk touch

Köttgryta med indisk touch

Det som ger denna gryta en indisk touch är inte bara tekniken, jag använder både curryblad och chili
Butterchicken med kycklingfilé

Butterchicken med kycklingfilé

Smula över curryblad och ha i tomatpuré. 1 msk curryblad (kan uteslutas). 1 msk curryblad (kan uteslutas)
Fisk med curry

Fisk med curry

15 curryblad (en medelmåtta kvist typ). Blanda marinaden och fisken. Låt stå i kylen ca 30 min med lock. Såsen
Indisk lammfärs

Indisk lammfärs

några curryblad. Här har lammfärs tillsammans med röda linser fått ljuvliga indiska smaker med massa nyttiga kryddor som jag blir glad av att äta
Currygryta med aubergine och kikärtor

Currygryta med aubergine och kikärtor

Hetta än en gång olja i pannan och tillsätt senapsfrön och curryblad. 5-6 curryblad (om man har, annars går det bra utan). 5-6 curryblad (om man har, annars går det bra utan)
Kycklingcurry från Seychellerna

Kycklingcurry från Seychellerna

Tillsätt potatis, curry, curryblad och ketchup (eller tomatpuré, vinäger och socker). 1 dl curryblad, torkade eller färska. 1 hel kyckling 3 gula lökar 6 klyftor vitlök 300 g potatis 2 msk hackad färsk ingefära 4 msk kokosolja 2 msk extra stark eller vanlig curry 1 dl curryblad, torkade eller färska 3 msk ketchup eller 1 msk tomatpuré + 2 msk vitvinsvinäger + 2 tsk strösocker 7 –8 dl vatten 2 tsk salt
Vindaloo

Vindaloo

Lägg fläskfilé, currypastan och currybladen i dubbla plastpåsar att marinera minst 8 timmar, gärna över natten. 4 curryblad

Indisk Linssoppa

Finhacka chilifrukten och smula currybladen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek spiskumminfrö, söndersmulade curryblad och chilifrukt i 1-2 min. 5 st krossade curryblad
Kycklinggryta från Sri Lanka

Kycklinggryta från Sri Lanka

Låt den steka tillsammans med senapsfrön, bockhornsklöver och curryblad tills löken blir mjuk och börjar få färg
Melindas gula lins- och ghigryta

Melindas gula lins- och ghigryta

3 torkade curryblad. Låt alla ingredienser och kryddor förutom ghi, koriander och persilja koka mjukt i 6-7 dl vatten