Blanda i riset o krydda med curryn efter smak. Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej. 1-2 tsk curry
Smaksätt med curry, salt och peppar. Sej med en ugnsbädd av äpple, ärter och dill samt currymos (3 portioner). 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). 2 tsk curry. 400 g halvtinad sejfile (ett fryst block). 2 tsk curry
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Här har jag något vanvördigt blandat två olika sorters thailändska currypastor som vanligtvis används till helt olika rätter
DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/grön currypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Fräs vitlök, ingefära och curry någon minut i olivolja. 600 g sej i bitar. 1/2 msk röd currypasta. Asiatisk fiskgryta 4-6 portioner 600 g sej i bitar. 1/2 msk röd currypasta
ca ½ tsk curry. Och i uterummet dukades buffén fram under tiden som gästerna, nya och gamla bekantskaper, uppdaterade sej på vad som hade hänt sedan vi sågs sist