3 citrongräs, finskivade 5 cm ingefära, skalad och skivad 5 cm galangal, skalad och skivad (kan uteslutas och ersättas med mer ingefära) 9 klyftor thaivitlök, skalade eller 3 vanliga ev 2 korianderrötter 3-10 thaichili, torkade och antal beroende på önskad styrka 10 kardemummakapslar, gröna 10 cm kanelstång 0,5 msk gurkmeja 0,5 tsk muskot, mald 2,5 msk korianderfrö 2 tsk malen spiskummin 1 dl jordnötter, saltade 2 msk vatten 3 msk neutral rapsolja
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red CurryPaste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Currypaste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Detta i kombination med att ena blogghalvan har varit nästan ohanterligt sugen på koriander och lime i flera veckor, gjorde att det fick bli en variant på curry till middag
Add the quorn and currypaste, and fry for another couple of minutes. Curry Quornsås. Tillsätt quorn och curry pasta, och stek i ytterligare ett par minuter
Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem till en paste. Idag gjorde jag en curry med precis de Chinatown-råvaror jag nämnde här ovan
Det blev zucchini med grön curry sås, när man skär zucchinin i stora bitar så blir det nästan som ”biffar” och är ett bra vegetariskt alternativ till köttbitar
Add the tomato paste, curry powder, and cook for another minute. In a pot, heat the coconut oil and stir-fry the onion, garlic-ginger paste for a couple of minutes
Add red currypaste and ginger and fry for a minute or two. Just den här gången hade jag kokosmjölk och röd curry så varför inte göra en thai-inspirerad linssoppa
Then add the currypaste, coconut milk and sugar and bring the mixture to a simmer over medium heat. Idag får ni recept på en Thai-inspirerad maträtt med röd curry och kokosmjölk