Krydda grytbitarna paprika, curry, salt och peppar. Hacka löken grovt. Fräs löken i en stor gryta. 2 stora gula lökar (kan ökas på om mustigare sås önskas). 1 msk curry
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 gul lök. 1 röd lök. 1 vitlöksklyfta. 1 - 2 msk röd curry pasta
– Hacka löken och vitlöken. Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund
Fräs skivad lök, hackad vitlök, skalat och tärnat äpple, curry och röd currypasta i en gryta med 1 msk matfett. 1 st schalottenlök. 1 st vitlöksklyfta. 2 tsk curry. 5 tsk currypasta
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Finhacka löken och ingefäran. I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt