Detta i kombination med att ena blogghalvan har varit nästan ohanterligt sugen på koriander och lime i flera veckor, gjorde att det fick bli en variant på curry till middag
Något jag alltid har i kylen är thailändska currypastor. ½dl koriander, hackad. Det är så skönt att bara kunna slänga ihop en god, stark thailändsk curry när man inte har tid att göra sån där härligt, kärleksfullt tillagad mat
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt