Strimla kalkonbröstet och marinera en stund med limesaft, soja och curry. ½ dl ingefära i stavar. Häll det över köttet, smaka av om du vill ha mer salt och curry
Krydda med curry och ingefära. Curry. ingefära - färsk riven. Skala och tärna morötter, lök och selleri. Fräs dem i olja tillsammans med pressad vitlök
Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Finhacka löken och ingefäran. I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt