Det blir en blandning av Curry och Garam masala som passar perfekt till soppor och grytor. 1 msk Bockhornsklöver5 Kardemumma kapslar10 Nejlikespikar 1 Stjärnanis 5 cm Kanel1 msk Fänkål 1 1/2 msk Korrianderfrön1 Lagerblad1 msk Senapsfrön3 torkade chili1/2 msk SpiskumminEtt par drag Muskot1-2 msk GurkmejaRosta alla kryddor förutom chili,spiskummin, muskot och gurkmeja i en torr stekpanna ca 5-10 min
Det som vi kallar ”curry” är en kryddblandning gjord på gurkmeja, koriander, bockhornsklöver, fänkål, spiskummin olika sorters peppar och även lite kanel och kardemumma
Fräs curry med hackad lök och lägg sedan i av kycklingfileérna. Min egen favoritkrydda mynta, koriander, blad av bockhornsklöver, dill, persilja, dragon var bara några som smög sig ned i kastruller och byttor
Krydda på med curry, salt, svartpeppar och salt. Denna gång använde jag dill, koriander och bockhornsklöver, men man kan nog stoppa i lite av det man tycker om
Krydda på med curry, salt, svartpeppar och salt. 4 fiskfilé3 vitlöksklyftor2 gula lökar2 torkade lime (noomi basrah) 3-4 msk tomatpuré1 grönsaksbuljong1-2 dl torkade blandade örter, dill, koriander, bockhornsklöver eller vad du gillar (färska går också bra, bara att hacka ner)några stänk gurkmejacurrysvartpepparsaltcirka 1 liter vattenSå här gör du. 1-2 dl torkade blandade örter, dill, koriander, bockhornsklöver eller vad du gillar (färska går också bra, bara att hacka ner)några stänk gurkmejacurrysvartpepparsaltcirka 1 liter vatten
I helgen hittade jag i bok nummer 2 av paret C & C Caldicott's World Food Café (som för övrigt är min bonusbok i bokfemman jag skrev om) ett recept på en dry curry - Cauliflower and pea masala. Blomkål- och ärtmasala2-3 port1 1/2 tsk bockhornsklöverfrön1 1/2 svarta senapsfrön (använd bruna om du inte har svarta) 1 tsk spiskumminfrön3-4 msk rapsolja2 torkade chilifrukter1 msk riven färsk ingefära3 tsk malen koriander1 tsk chilipulver450 g blomkål, skuren i små buketter250 g ärtor (frysta)Rosta bockhornsklöver, senapsfrön och spiskummin i torr stekpanna och mal dem till pulver. 1 1/2 tsk bockhornsklöverfrön
Jag älskar smakerna när man gör sin egen indiska curry med en symfoni av kryddor. Servera med ris och laxen som du stekt i stekpanna med färdig curryblandning som kryddning
Servera curryn som den är eller tillsammans med fisk eller kött. Precis som jag skrivit i ett annat inlägg med recept på en liknande curry men då med aubergine är indiska curries sällan särskilt fotogénique, men oj så goda de är