Cupcakes är inte riktigt min grej egentligen. 50 g smör1 dl mjölk3 st ägg2 dl socker3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker3 dl frusna Hallon100 gram vitchokladTopping100 g philadelphia ost50 g smör5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 msk hallonsaft (el mosade paserade hallon)Gör så härSätt ugnen på 175 graderSmält smöret och häll sedan i mjölkenVispa ägg och socker vitt och pösigtHäll i det smälta smöret och mjölken i äggsmetenBlanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta försiktigt ner det i smetenDela/hacka hallonen i mindre bitar, häll i dem i smetenHacka vitchokladen i bitar, blanda ner dem i smetenFyll muffingsformarna till 2/3 (använd helst muffinsplåt. 20 min, tills de har fått en liten brun nyans, de skall heller inte vara kladdiga i mitten, prova med provstickaTOPPINGRör samman alla ingredienser till toppingenDekorera med spritspåse eller bred på cupcakesenStrö på lite fint strössel 12 st. 1 msk hallonsaft
Här kommer lite bilder från helgens doptårta och Cupcakes som jag hade en beställning på. Blanda ca hälften av hallonsaften med färskosten och florsockret
1 tsk mandelarom eller 2 msk punsch/stark hallonsaft. Runebergsdagen firas i Finland varje år 5. 2 till minnet av nationalskalden Johan Ludvig Runeberg och då äts det Runebergstårtor
Receptet på cupcakesen kommer här. Ta lite i taget av hallonsaften så att glasyren inte blir för lös. 1,5 msk hallonsaft av frysta hallon. 1,5 msk hallonsaft av frysta hallon
Något transportskadade cupcakes med tobleronefluff och hallonsmörkrämJag bakade några vaniljcupcakes till min brors födelsedag, men jag hade väldigt lite tid på mig så de blev inte så avancerade
Jag har aldrig bakat cupcakes men väntat på ett tillfälle att prova. Jag gjorde chokladcupcakes och sedan var min plan att göra en philadelphiafrosting då jag trodde att den skulle kunna spritsas på