Under tiden kakan svalnar gör du frosting/kräm. (till en form 12 cm i diameter)30 g smör1 ägg1 dl mandelmjöl1 msk kokosnötmjöl1 msk hasselnötsmjöl3 msk grädde3 msk honung/kokossocker eller som i mitt fall ekologisk palmsocker från sockerpalmen Arenga Pinnata1 krm vaniljpulver0,5 tsk bikarbonat0,5-1 tsk ättika/vinägerTill frosting/kräm. 2-3 msk palmsocker/honung/kokossockerSå här gör du. Bre krämen på den svalna kakan och ställ kakan i kylskåpet i ca 15 minuter så att frostingen stelnar lite
Jag är lite trött på tunga, väldigt söta frostings med mycket florsocker och philadelphiaost, som det ofta blir att jag gör, så jag provade en yoghurtfrosting jag hittade hos Tove som har bloggen Baka Baka Liten Kaka
Frosting + topping. Det blev nyttiga banan och choklad cupcakes. * honung efter smak (ca 1 msk). Blanda 1 dl kesella med rivet citronskal av en halvcitron och någon tesked honung
Låt sedan frostingen svalna till den går att spritsa. Koka upp grädde, mjölk och honung i en kastrull. Detta var det andra receptet på cupcakes jag provade på igår
Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
Jag provade även fram nya recept på minicupcakes med bland annat Piña colada-smak och Rocky roadchoklad och visade hur man kan spritsa frosting i olika mönster med olika tyllar