Vispa i mjölken. Första gången jag gjorde croissanter misslyckades det kapitalt. CROISSANTER (16 ST)125 g vatten20 g jäst150 g mjölk500 g vetemjöl special eller manitoba cream55 g strösocker10 g havssalt300 g osaltat smör, till inkavling1 ägg och en gnutta salt, till pensling1. Baka croissanterna gyllenbruna ca 15 minuter. 150 g mjölk
Pensla croissanterna med ägg uppvispat med vatten och en nypa salt. Vill du inte grädda alla croissanter på en gång går det bra att plasta in och frysa dem
Bättre krisp på croissanter och de inre lagren blev mjukare. CROISSANTER. fika CROISSANTER. Croissanter 3. 5 g jäst200 g mjölk / använde Norrmejerier 3 % fett360 g vetemjöl / använde Ramlösa Kvarn30 g strösocker / använde björksocker6 g salt125 g osaltat smör / använde Valios. 200 g mjölk
Tillsätt kallt vatten och kall mjölk och rör ut jästen. 5 dl mjölk. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet och arbeta till en fast deg, 10 minuter i maskin och 15 minuter för hand
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Det gjorde så att alla bakverken blev riktigt frasiga och fina och de här croissanterna blev jag jättenöjd med
Basen är någon form av mjölk - mandelmjölk, kokosmjölk eller havremjölk exempelvis. Undvik komjölk då den försurar kroppen och kan ge upphov till inflammationer
Smält smöret och blanda därefter ner mjölken, värm tills att det är fingervarmt. 5 dl mjölk. 5 dl mjölk. Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet