Årets Kock brukar sedan några år tillbaka få smaksätta en egen crème fraiche. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Kolla så att kycklingen är genomstekt - inget rosa alls - köttet ska vara vitt och saftigt. Blanda den hackade persiljan med crème fraiche och västerbottenost
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-cremefraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Mot slutet, tillsätt en skvätt torrt vitt vin. 2 msk vitt vin. 2 msk vitt vin. Potatissallad kan vara hur bra som helst, eller så kan den vara färdigköpt
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, cremefraiche och lök. Låt toasten mellanlanda på lite hushållspapper, klicka därefter på lite löjrom, cremefraiche, hackad lök och gräslök samt peppra med lite svartpeppar och droppa över lite olivolja
Arlas Crème Fraiche Gourmet. Arlas smaksatta crème fraicher har många användningsområden. Såsen till varmrätten blev även den lyckad och i det stora hela en lyckad Crème Fraiche
Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Hacka räkorna grovt och blanda dem med majonnäs och crème fraiche i en skål. 4 st skivor vitt formbröd. 2 msk crème fraiche. 4 st skivor vitt formbröd. 2 msk crème fraiche
Fördela soppan i tallrikar, ringla på crème fraiche, lite rapsolja och strö över lite gräslök, servera med ett gott bröd med lite ost, tex en vällagrad prästost