Det här receptet har vi alltid gjort, sen jag var liten, och det är den godaste smörgåstårta jag vet i och med att den inte innehåller majonnäs utan har det lite fräschare alternativet crème fraiche i sig istället
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-cremefraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
olivolja, rapsolja eller smör. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
100 g smör. Pajdeg 100 g smör 3,5 dl vetemjöl 3 msk vatten 1 tsk salt. Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand
Smält smöret och rör ner saffransblandningen i det. Att baka lussebullar med créme fraiche. Smula jästen i en bunke och rör ut tillsammans med en deciliter av smörspadet
Smör och rapsolja olja. Råraka med räkor, löjrom, picklad rödlök, gräslök och crème fraiche. Klicka ut smeten i pannan, platta till och stek i smör och olja på hög värme
75 g smör. 1smör till gräddning. 11 burk gräddfil eller crème fraicheSmältsmöret och låt det svalna. 1Rör ner potatisen och det smälta smöret. 1Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl
Rör samman och häll sedan i CremeFraiche och de vispade äggen. Smält smör, vatten och 100 g av den hackade mörka chokladen under konstant omrörning på svag värme. Smöra en kakform ca 33 x 20 cm och häll kakdegen i formen. 225 g smör. 5 dl créme fraiche