en krämig kall sås-bas (någon typ av fraiche eller liknande). Förr använde vi som den ”vita basen” antingen kesella, crème fraiche, gräddfil eller en blandning av dessa
Nu bjöd vi på ugnsstekt lax med hummersås. Den här rätten blev över förväntan även om det till en början var svårt att få till såsen som vi ville ha den
Servera med kokt potatis och en kall sås på cremefraiche med lite mynta samt riven lime och citron. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda (ta din favoritkrydda) laxen runt om, häll såsen över laxen. Koka ihop grädde, créme fraich, sweet chili och buljong
Blanda créme fraiche, grädde, pressad vitlök och soja i en kastrull och låt koka upp. chili explosion. Något som också passar bra tillsammans är spenat och lax
Jag hade redan gjort en tzatziki förrän jag kom på att det fanns ett recept på sås till den här laxen också, men japanskt och grekiskt fungerade också fint
Blanda cremefraiche med finriven pepparrot. ex jättegott till kebab i pitabröd men det passar även utmärkt med en klick av såsen på en bit lax som i sin tur ligger på en liten bit chili & sesamknäcke
Bara ner med crème fraiche och majonnäs och på med locket. Vi åt lax med basilikasås. Börja med såsen. Salta och peppra laxen och sätt på ett ungsfast fat
Blanda ingefära, chili, cremefraiche och kesella i en skål. Lax är en stor favorit hemma hos oss, idag fick den ätas till middag tillsammans med en ingefära och chilisås, bulgur och kokta haricots verts