Det här receptet har vi alltid gjort, sen jag var liten, och det är den godaste smörgåstårta jag vet i och med att den inte innehåller majonnäs utan har det lite fräschare alternativet crème fraiche i sig istället
olivolja, rapsolja eller smör. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Låt toasten mellanlanda på lite hushållspapper, klicka därefter på lite löjrom, cremefraiche, hackad lök och gräslök samt peppra med lite svartpeppar och droppa över lite olivolja
Smör och rapsoljaolja. Råraka med räkor, löjrom, picklad rödlök, gräslök och crème fraiche. Klicka ut smeten i pannan, platta till och stek i smör och olja på hög värme
Stek köttfärsen i stekpanna med smör eller olja, tillsätt rivna morötter, purjolök, tomatkross och vitlök, salta och peppra, låt puttra i 15 minuter. Blanda keso, 2 1/2 dl av osten, grädde och crème fraiche. 2 st burkar crème fraiche