Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-cremefraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
olivolja, rapsolja eller smör. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Låt toasten mellanlanda på lite hushållspapper, klicka därefter på lite löjrom, cremefraiche, hackad lök och gräslök samt peppra med lite svartpeppar och droppa över lite olivolja
Rippla över lite olivolja och havssalt, drag över några varv med svartpepparkvarnen. Forma ägg av cremé fraichen, använd en matsked som du värmer i varmvatten under kran
Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. 12 msk olivolja eller smör. 11 dl kokbar crème fraiche. Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i pannan med 2 msk olivolja eller smör
11/4 dl olivolja. 13 dl crème fraiche. 1Stryk ut crème fraichen i ett jämnt lager. 1Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda tills crème fraichen fått färg och blivit gyllenbrun
Tillsätt hackad persilja samt crème fraiche. 14 msk olivolja. 11 burk crème fraiche, naturell. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk
Olivolja. Häll även crème fraichen i ett kaffefilter och låt stå i några timmar. Spritsa med hjälp av spritspåsar först på crème fraiche och sedan löjrom