Rör i kokbar crème fraiche. 11 l vatten, mjölk eller buljong (grönsaks - eller kycklingbuljongtärning). 11 dl crème fraiche. 1Slå på vatten med buljongtärning, mjölk eller buljong
Att baka lussebullar med créme fraiche. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Smula jästen i en bunke och häll den ljumma mjölken över. Rör tills jästen har löst sig och tillsätt gröten, cremefraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen)
Tillsätt mjölken och grädden och låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den
4 Våfflor 75 g smör 1 dl mjölk 1 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 1 ägg 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl kallt vatten Topping 1 rödlök 2 dl crème fraiche 80 g löjrom nymalen svartpeppar dillvippor Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispad Crème fraiche. Smält smöret och blanda det med mjölken. Blanda jästen med mjölk & smörblandningen i en bunke och se till så att den löser sig helt
Rör ihop cremefraiche, mjölk, sirap, fiberhusk, linfrön, fibrex och pofiber. Cremefraiche gör det här fiberrika, naturligt glutenfria och goda brödet fylligt och krämigt