Ofta blir det en mix av crème fraîche och majonäs med någon form av smaksättning. Just nu försöker jag under vardagarna att hålla nere på mejeriprodukterna (inga förbud med hålla nere) och då blir basen för de kalla såserna och rörorna majonäs
Blanda ihop cremefraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart
3 dl cremefraiche (valfri fetthalt, jag använder 34%) 2 dl gräddfil eller yoghurt (jag rekommenderar gräddfil) 1,5 dl majonäs 1,5 dl chili sauce (jag använder Heinz chili sauce) 1 tsk dijonsenap (kan uteslutas eller ersättas med vanlig senap) Örtsalt/salt och svartpeppar Krämig pastasallad med kyckling– recept hittar du HÄR. 3 dl cremefraiche. 1,5 dl majonäs